Web Analytics Made Easy - Statcounter

استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی با اشاره به فرارسیدن شب یلدا، گفت: شب یلدا نزدیک است و با توجه به تغییر سبک زندگی در پاندمی کووید ۱۹ و لزوم سیاست‌گذار سازمان‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در این راستا، نهادها می‌توانند با  کاهش تعرفه‌های مخابرات و ایجاد بسترهای رایگان و یا ارزان قیمت برای تماس مجازی خانواده‌ها، به برقراری تعادل در شرایط فعلی کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، رضا صفری شالی در وبینار "نقش ابعاد کلی سلامت دختران در توسعه پایدار" با محوریت توانمندسازی روانی اجتماعی دختران در توسعه پایدار که به همت جهاد دانشگاهی واحد الزهرا برگزار شد، اظهار کرد: در شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹ بسیاری از خانواده‌ها نمی‌دانند چگونه باید اوقات فراغت خود را بگذرانند و همین امر منجر به ایجاد مشکلاتی درون خانواده‌ها شده است، از این رو نهادهای فرهنگی باید این پارامترها را به خانواده‌ها آموزش دهند.


این جامعه شناس با تاکید بر لزوم سبک زندگی خانواده‌ها مطابق با شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹، ادامه داد: افزایش حضور والدین شاغل در خانواده منجر به افزایش تعاملات و جامعه پذیری فرزندان شده است. ما درگذشته شاهد خانواده "گسترده" بودیم که از جمله کارکردها آن حمایت در ابعاد مختلف بود، در حالی که امروزه خانواده‌ها بخشی از کارکردهای گذشته خود را ازدست داده‌اند.

وی افزود: شکل‌گیری خانه سالمندان و مهدهای کودک‌ از جمله مصادیق از دست رفتن کارکردهای خانواده است که در نهایت دولت و حاکمیت باید بار این  کارکردهای از دست رفته را به دوش بکشد و به آنها بپردازد. از سوی دیگر میزان نشاط درون خانواده‌ها به وضعیت اجتماعی و اقتصای آن‌ها نیز بستگی دارد، که بخش عمده آن به علت تغییر کارکرد خانواده بر عهده نهادهای دولتی گذاشته شده است.

به گفته وی نهادهای اجتماعی در راستای سیاست گذاری نشاط اجتماعی باید  به حوزه معیشت، آموزش، بهداشت، اشتغال و مسکن و اوقات فراغت توجه ویژه نشان دهند که این مولفه‌ها به همت برنامه ریزی دقیق شکل خواهد گرفت.

استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی با تاکید بر اینکه بخش عمده‌ای از نشاط خانواده‌ها به اقدامات نهادهای دولتی باز می‌گردد، ادامه داد: اگر مسئولین علاقمند به مشروعیت و مقبولیت در بین مردم هستند باید رضایت و خواسته‌های جمعی مردم را کسب کنند. جامعه ما مشکل جدیت، برنامه ریزی و شناسایی منابع دارد و باید این‌ها را برطرف کند.

وی افزود: امروزه با توجه به از بین رفتن مکانیزم‌های جامعه سنتی و تغییر جوامع، دولت مردان باید با استفاده از منابع مختلف اعتبارات لازم را تامین کنند و در حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و ... شروع به فعالیت کنند. همچنین نقش نهادهای فرهنگی به ویژه صدا و سیما در این امر بسیار مهم است.

این استاد دانشگاه در ادامه به بیان مولفه‌های موثر در کاهش اضطراب خانواده‌ها در شرایط پاندمی کووید ۱۹ پرداخت و ادامه داد: مطابق با بررسی‌های انجام شده مردم هرچند از رسانه مجازی زیاد استفاده می‌کنند اما خیلی هم به رسانه‌های مجازی اعتماد ندارند که این بسیار خوب است اما در عین حال باید خانواده‌ها  بیاموزند از شنیدن اخبار منفی از منابع نامعتبر در این ایام به شدت اجتناب کنند.

صفری شالی معتقد است که در شرایط فعلی پاندمی کووید ۱۹ خانواده‌ها باید بیاموزند خود را با گذشته مقایسه نکنند چراکه شرایط فعلی بخشی از زندگی ما است و باید آن را بپذیرند. پتانسیل‌های موجود را در شرایط فعلی بشناسند.

این جامعه شناس گفت: از جمله نیازمندی‌های جامعه امرز ما این است که نهادهای برنامه ریز حوزه اجتماعی و اقتصادی،  بسترهای نرم افزاری و سخت افزاری لازم را برای خانواده‌ها فراهم کنند تا خانواده‌ها بتوانند بهتر با چنین شرایطی کنار بیایند و تاب آوری آن‌ها افزایش پیدا کند.


استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه خوارزمی افزود: همچنین ایجاد چشم انداز مثبت رو به آینده در قالب برنامه‌های اقدام و عمل و از سوی نهادهای اجتماعی، اقتصادی سیاست‌گذار شکل خواهد گرفت. در حالی که برنامه های اقدام و عمل غالبا در کشور ما انجام نمی‌شوند و در سطوح نظری خود باقی می‌مانند و اجرایی نمی‌شوند.

وی گفت: صاحب نظران معتقدند جوامع برای پیشرفت به سه نوع سرمایه اقتصادی، انسانی و اجتماعی نیازمندند. همیشه اینطور گفته شده است که مردان نقش ابزاری و زنان نقش اظهاری و عاطفی دارند اما امروزه و در شرایط فعلی کووید ۱۹ نیازمندیم که مردان در حوزه اظهاری وعاطفی نیز ایفای نقش کنند.

صفری شالی این را هم گفت که در شرایط فعلی نیازمندیم در مباحث گذران اوقات فراغت رجعت به گذشته داشته باشیم چراکه در گذشته سرگرمی‌های ویژه برای زمستان داشتیم که می‌توانست در افزایش تاب آوری و شکل گیری درست اوقات فراغت موثر واقع شود، از این رو نیازمندیم بخشی از آن‌ها را احیاء کنیم و نشاط خانواده‌ها را افزایش دهیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جامعه شناسی همه باهم علیه کرونا شب یلدا یلدای مجازی پاندمی کووید ۱۹ شرایط فعلی اوقات فراغت خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۸۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید امور ایثارگران کشور با اشاره به کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری فرزندان در جامعه ایثارگری از استخدام همه فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد با هر مدرک تحصیلی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، شامگاه _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت و پاسداشت روز معلم در جمع خانواده‌های شهدا و اساتید و نخبگان شهرستان بابل، شهید مطهری را الگوی تعلیم و تربیت عنوان و اظهار کرد: ایشان غیر از لباس تعلیم و تربیت بر تن، میدان‌دار مبارزه و رفع شبهات هم بودند.

وی افزود: پاداش این الگو بودن شهید مطهری شهادت بود که خداوند به او بخشید.

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه کمال و قله معلمی شهادت است، غایتی که همه ما برای آن می‌دویم و شهید مطهری با شهادت به آن رسید، تصریح کرد: کار معلم تربیت نفس است و انسان‌های جاهل را عالم می‌کند؛ شهید انسان‌های جاهل را بصیر می‌کند و به او زندگی کردن درست و مرگ درست را می‌آموزد.

قاضی‌زاده هاشمی با تاکید بر اینکه علم ابزار زندگی کردن است، اظهار داشت: ما تحصیل می‌کنیم و مدارک تحصیلی را در دوره‌های مختلف آموزشی اخذ می‌کنیم برای اینکه شغلی داشته باشیم و کسب درآمد داشته باشیم، شخصیت ما حول محور شغل و درسی که خواندیم شکل می‌گیرد اما شهدا هم زندگی کردن و هم چگونه ابدی شدن را به ما می‌آموزند پس آن‌ها معلمان بلند مرتبه تری هستند.

وی ادامه داد: همه شهدا و والدین و خانواده‌های شهدا و جانبازان و آزادگان معلم هستند چون در حال تربیت اطرافیان خود هستند و ایثارگران هم اصالت معلمی بر دوش دارند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به آخرین وضعیت فرزندان شهید و جانبازان عنوان کرد: با اهتمام دولت همه فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد با هر مدرک تحصیلی استخدام می‌شوند مگر در موارد خاص که مشکل گزینشی داشته باشند.

وی با اعلام اینکه نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری قبل از این دولت ۲۰ درصد بود که در شرایط فعلی با همکاری دولت و مجلس به ۹ درصد کاهش یافته است، گفت: همه تلاش‌ها در این دولت سیزدهم این است تا قبل از پایان دولت نرخ بیکاری در خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران به زیر پنج درصد برسد.

قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: مشکلات بهبود اقتصادی و معیشتی هم دغدغه مردم است، البته در این دو سال یک همت جدی برای اینکه بخشی از این آلام مردم کم شود وجود دارد؛ وضعیت معیشت و درمان خانواده‌های شهدا و جانبازان نیز در سال‌جاری بهبود می‌یابد.

کد خبر 749876

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مدرسه هنر در کاشان
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • (ویدیو) فرآیند تهیه ترشی سیر به روش سنتی یک خانواده روستایی آذربایجانی
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • زنان عالِم جایگاه ویژه‌ای در خودسازی و جامعه‌پردازی دارند
  • رویداد جامعه‌پرداز برای شناسایی و ارتباط گیری با کنشگران حوزه خانواده
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت